Yeni Göktürk Geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: Göktürk 2'nin terörle mücadelede inanılmaz faydası oldu
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Başkanı Turgay Türker ve üyelerle derneğin merkezinde bir araya geldi.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, yerli imkanlarla Göktürk 2'yi geliştirdiklerini ifade ederek, "İyi ki zamanında geliştirmiş ve fırlatmışız. 23 Temmuz'dan sonraki terörle mücadelede Göktürk 2'nin bize inanılmaz faydası oldu. Uydu her 2,5 günde bir Kandil'in üzerinden geçiyor ve fotoğraflıyor. Bir çukur mu kazılmış, bir tümsek mi var, baraka mı yapılmış, duvar mı çekilmiş onları görüyor" diye konuştu.
Göktürk 2 Uydusu'nun 2,5 metre çözünürlükte olduğunu anlatan Işık, şöyle devam etti:
"Yeni çalışmamız 2018 sonuna kadar 50 santimetre çözünürlükte yeni bir uyduyu fırlatmak. Yani Göktürk 2'yi yenileme. Göktürk 2 geliştirilmeseydi Türkiye şimdi dışarıdan bir uydu almak durumunda kalacaktı. Göktürk 2'yi daha önce bir Ar-Ge projesi olarak geliştirdiğimiz için şimdi çok daha düşük bir maliyetle 50 santim çözünürlükte Göktürk 2 yenileme uydusunu yapabileceğiz. Bunun anlamı şu, 5 kat daha net görüntü alacağız. Ama Göktürk 2'yi yapmamış olsaydık bu bizim için çok zor bir proje olacaktı, şimdi çok kolay bir proje oldu."
AA
Google Plus'ta Paylaş

Hakkında

Uydu Medya insanlarının merak ettiği bir çok konu hakkında bilgi veren. Frekans değişikliklerini haber veren gönüllü bir kuruluştur.
    Blogger'dan Yorum Yap
    Facebook'dan Yorum Yap

0 yorum:

Yorum Gönder